Ivana Gadjanski

docent

Ivana Gadjanski

docent

Biography

Dr Ivana Gadjanski je završila Biološki fakultet u Beogradu kao student generacije. Doktorirala je neuronauke na Georg-Avgust Univerzitetu i Maks-Plank Institutu za biofizičku hemiju u Getingenu i završila posledoktorsko usavršavanje na Univerzitetu Ludvig Maksimilijan u Minhenu,Nemačka. Po povratku u Srbiju je radila na Institutu za biološka istraživanja “Siniša Stanković” (u laboratoriji prof. dr Mirjane Stojiljković), na Državnom Univerzitetu u Novom Pazaru, u Centru za bioinženjering – BioIRC u Kragujevcu i u Inovacionom centru Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Provela je godinu dana kao Fulbrajt gostujući profesor na Kolumbija Univerzitetu, Njujork, SAD, u Laboratoriji za Matične ćelije i tkivni inženjering kod prof. dr Gordane Vunjak Novaković i kraće vreme kao gostujući naučnik na Salgrenska akademiji u Geteborgu u Švedskoj.

Sada radi u Institutu BioSens, Univerziteta u Novom Sadu, kao docent na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu i kao predavač na predmetu Matične ćelije i centralni nervni sistem – doktorske studije Biologije, modul Eksperimentalna neurobiologija, Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu.

Osnivač je neprofitne organizacije Fab Inicijativa koja radi na formiranju fab labova tj. radionica za digitalnu fabrikaciju, i podržava razvoj preduzetništva u nauci, u Srbiji i regionu. Fab Inicijativa je zajedno sa Istraživačkom stanicom Petnica i Metropolitan univerzitetom osnovala I edukativni fab lab u Srbiji – Fab lab Petnica i glavni je organizator FABelgrade regionalne konvencije o digitalnoj fabrikaciji i fab lab konceptu koja se održava svake dve godine (2016 i 2018). Ivana je TED Fellow, član Global Young Academy i grupe Young Scientists u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

All session by Ivana Gadjanski

3D (bio)štampa u biomedicini i poljoprivredi

12:00 - 13:30
Sala Josif Pančić, KC Romanija