simplast-logo

dr Aleksandra Penezić

dr Aleksandra Penezić

Docent za užu naučnu oblast Ekologija, biogeografija i zaštita životne sredine

Biografija

A. OBRAZOVANJE
2016. – Stečen naučni naziv doktora nauka – ekološke nauke. Doktorska disertacija pod naslovom “Ishrana šakala (Canis aureus L., 1758) na području Srbije” odbranjena je na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu
2008. – Stečeno zvanje diplomirani biolog zaštite životne sredine. Diplomski rad pod naslovom “Analiza ishrane šakala (Canis aureus L., 1758) na području centralne Srbije” odbranjen je na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu
Prethodno završena Treća beogradska gimnazija i OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu
B. ZAPOSLENJE I NASTAVNO-PEDAGOŠKI RAD
2009. Zaposlena na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao saradnik u nastavi.
2014. – u zvanju asistenta
2018. – u zvanju docenta
Tokom nastavne karijere, učestvovala u realizaciji velikog broja (12) nastavnih predmeta na osnovnim i master studijama, kao i u komisijama za odbranu više diplomskih i master radova kao i jedne doktorske disertacije.

C. NAUČNO ISTRAŽIVAČKI RAD
Od 2011. godine učesnik projekta „Enzootski transmisioni ciklusi patogenih mikroorganizama koje prenose krpelji“ (0173006), finansiranog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
Od 2007. učesnik brojnih projekata više resornih ministarstava Republike Srbije (za nauku, zaštitu životne sredine, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede), kao i međunarodnih bilateralnih projekata iz šire oblasti ekologije sisara i njihovih parazita.
Autor i koautor 29 naučnih radova publikovanih u časopisima sa SCI liste kao i preko 30 radova saopštenih na skupovima od međunarodnog značaja. Prema naučnim bazama SCI i SCOPUS evidentirano je 416 citata (bez autocitata) u radovima međunarodnih časopisa sa SCI liste, dok h indeks iznosi 12.

Sve sesije

Biomagnifikacija - kada veće ne znači i bolje

  • 8 novembar, 2022
  • 17:00 - 18:30
  • Sala Josif Pančić